vg logo v2

Iedere ouder wil het liefst dat zijn kind lekker in zijn vel zit. Gelukkig  is dat vaak ook zo. Soms krijgen kinderen te maken met een (leer)probleem, een situatie of een gebeurtenis waardoor ze niet lekker in hun vel zitten. Soms is er geen aanwijsbare aanleiding waarom kinderen zich niet goed voelen. Voor volwassenen is het vaak al lastig te achterhalen wat er precies speelt, laat staan voor een kind.

Kindercoaching is oplossingsgericht en toekomstgericht. Ik stimuleer uw kind om zelf de antwoorden en oplossingen te vinden. Elk kind doet dat op zijn eigen manier. Ik begeleid en ondersteun dit proces.

Bij coaching richt ik mij op de oplossing en niet zozeer op het probleem. De aandacht ligt bij het vinden van mogelijkheden, kwaliteiten en het leren van vaardigheden.

 

Als kindercoachhelp ik uw kind zijn eigen kwaliteiten en mogelijkheden te ontdekken en te gebruiken in situaties die voor hem of haar moeilijk zijn. Zo kan ik hulp bieden en een steuntje in de rug geven bijvoorbeeld bij: faalangst, onzekerheid, negatief zelfbeeld, boosheid, pesten, angst, leerproblemen, echtscheiding en/of rouwverwerking

Kindercoaching is een laagdrempelige, kortdurende vorm van hulp bij verschillende problemen voor kinderen van 8 tot 18 jaar. Ik begeleid uw kind op een positieve manier. Hierbij ontdekt uw kind welke kwaliteiten hij heeft, hoe hij die in kan zetten in moeilijke situaties en welke nieuwe vaardigheden hij nog moet leren.

 

Kindercoaching is een passend alternatief wanneer het niet direct nodig is om jeugdzorg of een kinderpsycholoog in te schakelen. Er is geen verwijzing voor nodig.

Wat is kindercoaching?